'Ik probeerde Van Dijk te halen voor hij naar Southampton ging, ik had geen kans'

'Ik probeerde Van Dijk te halen voor hij naar Southampton ging, ik had geen kans'

14-09-2019 10:07
0

Steve Bruce, manager van Newcastle United, had in 2015 de kans om Virgil van Dijk te contracteren. Bruce was toen trainer van Hull City, maar de Oranje-captain koos voor een move naar Southampton.

"Virgil van Dijk: wow, wat een speler!", zegt Bruce tegen The Guardian. "We weten allemaal hoe goed Liverpool is, maar door hem en Alisson te contracteren hebben ze de ruggegraat die ze nodig hadden. Het heeft ze naar het volgende niveau gebracht."

"Ik had Van Dijk naar Hull kunnen halen", onthult Bruce. "Ik was aan het eten met Kenny Dalglish (clublegende Celtic, red.) en de eigenaar van Celtic, Dermot Desmond, in Barbados. Desmond was lyrisch over de beste spelers die hij had. Hij zei: Larsson is absoluut de beste speler die ik voor Celtic heb zien spelen sinds ik eigenaar ben, maar wat ik niet snap is dat niemand voor Van Dijk is gegaan."

Bij Bruce ging er toen een lampje branden. Hij wilde Van Dijk naar Engeland halen. "Ik dacht: dat is interessant! Hij heeft heeft veel voetbal gezien de afgelopen twaalf jaar. Dus ik probeerde hem te halen voor hij naar Southampton ging, maar ik had geen kans."

Bruce ging uiteindelijk voor Harry Maguire, die toen nog onder contract stond bij Sheffield United. Maguire speelde vier seizoenen voor Hull, waarna hij na twee seizoenen bij Leicester City voor 85 miljoen euro(!) de overstap maakte naar Manchester United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie