Dolle verhalen uit periode van Ibrahimovic bij Ajax: 'Gooide hem in een container'

Dolle verhalen uit periode van Ibrahimovic bij Ajax: 'Gooide hem in een container'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 09:44za 14-09-2019 om 09:44

Jan van Halst was tijdens het seizoen 2001/2002 ploeggenoot van Zlatan Ibrahimovic bij Ajax. De inmiddels 37-jarige Zweed was toen net overgekomen van Malmö FF en had aanvankelijk moeite om zijn draai te vinden, maar was toen al overtuigd van zichzelf.

De huidige Ziggo Sport-analist was destijds kamergenoot van Ibrahimovic en kan zich nog een gesprek in een hotelkamer herinneren. "Ik vroeg: wat vind je er nou eigenlijk van dat je zo uitgefloten wordt? Hij zei: Jan, all the people who are whistling at me, one time they will see I am the best player in the world", aldus Van Halst in het FOX Sports-programma Teamgenoten. "Ja, wat moet je dan zeggen? Ik weet wel wat ik dacht: weer zo'n jongen die zichzelf overschat, dat wordt nooit wat. Maar hij was zo overtuigd!"

Van Halst weet nog dat Ibrahimovic tijdens zijn periode in Amsterdam de raarste fratsen uithaalde. "Tomás Galásek – die toch ook sterk is – heeft hij hier op het Arena-dek in een vuilcontainer gestopt!", vertelt hij lachend. "Dan ging hij daar bovenop zitten en dan gaf hij een interview. En wij hoorden Tomás roepen: help, help! Hij was zo sterk, hij deed gewoon met je wat hij wilde. Pius Ikedia gooide hij elke dag in het zwembad."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws