Ik voel dat KV Mechelen in mij gelooft, bij Gent had ik dat niet

"Ik voel dat KV Mechelen in mij gelooft, bij Gent had ik dat niet"

14-09-2019 09:00 Laatste update: 09:17
1

Yannick Thoelen keert zondag terug naar de Ghelamco Arena. De doelman kwam jaren uit voor KAA Gent, maar koos deze zomer voor een terugkeer naar KV Mechelen Die stap heeft hij zich nog niet beklaagd.

De 29-jarige doelman kwam amper van de bank bij Gent. Bij KV Mechelen is Thoelen dan weer een onbetwistbare basispion. "Ik heb mezelf intussen teruggevonden bij KV Mechelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik voel dat deze club in mij gelooft - een gevoel dat ik niet had in Gent. Dit is een verademing. Ik heb een contract van drie jaar getekend bij Malinwa. Mijn carrière hier ooit kunnen afsluiten zou fantastisch zijn", geeft de doelman aan.

Geen rancune
Rancuneus tegenover Gent is hij niet. "Maar ik geloof wel in 'unfinished business'. Natuurlijk wil ik zondag tegen mijn ex-club laten zien dat bepaalde mensen
fout zijn geweest door mij naar de uitgang te duwen. Maar goed, anders speelde ik nu ook niet bij KV Mechelen."

"Ik bekijk het positief. Twee maanden geleden zat ik in de B-kern van AA Gent, nu ben ik titularis bij Malinwa. Ik heb mijn rug kunnen rechten. Ik heb niet opgegeven. Ik had liever op een andere manier afscheid genomen van Gent, maar ik koester ook de mooie momenten", besluit hij.