Gumienny streng voor VAR na penalty in Charleroi - Genk: Ze weten het zelf niet meer

Gumienny streng voor VAR na penalty in Charleroi - Genk: "Ze weten het zelf niet meer"

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 08:45za 14-09-2019 om 08:45

Bij KRC Genk was men vrijdag niet te spreken over de beslissingen van scheidsrechter Nathan Verboomen en de VAR. De wedstrijdleiding besloot om Charleroi een penalty te geven en Genk niet. Ex-scheidrechter Serge Gumienny begrijpt er niets van.

In de 23ste minuut vroeg Genk om een strafschop nadat Joseph Paintsil heel licht werd geraakt in het strafschopgebied. Die kwam er niet, maar wel aan de andere kant. "De consequentie in beide fases is ver zoek", foetert Gumienny in Het Belang van Limburg.

"De fase van Genk was méér fout en dus méér een strafschop dan de fase van Charleroi. Een Paintsil op snelheid, die van richting verandert en vervolgens wordt aangetikt. Fall gaat gretig liggen nadat hij de doelman voelt komen. Ik begrijp dit niet goed. Waarom kwam de VAR niet tussen in beide fases", vraagt hij zich af.

Gumienny, die al meermaals kritisch was, spaart de VAR andermaal niet. "Volgens mij weten ze zelfs niet meer wanneer ze moeten tussenkomen. Onlangs is er gevraagd om als VAR minder tussen te komen met alle gevolgen van dien. Vorig seizoen kwamen de VAR's steeds vaker gepast tussen, maar nu weten ze het gewoon niet meer", aldus Gumienny.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ging de wedstrijdleiding in de fout?

(572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws