'Genk-bestuurder De Condé wilde na strafschop Charleroi verhaal halen bij ref'

14-09-2019 06:56
13

Bij KRC Genk was men vrijdag niet te spreken over scheidsrechter Nathan Verboomen. De Limburgers voelden zich verongelijkt na de gefloten strafschop voor Charleroi. Dat liet Dimitri De Condé ook duidelijk blijken.

De emoties laaiden hoog op in de wedstrijd tussen Charleroi en Genk. Bij rust stond het al 2-0 voor de Carolo's, die op voorsprong kwamen na een strafschopgoal van Morioka. Verboomen legde de bal op de stip na licht contact tussen doelman Gaëtan Coucke en Mamadou Fall. De VAR vond het geen 'clear error' en liet begaan. Helemaal niet naar de zin van De Condé, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De technisch directeur van KRC Genk stormde tijdens de rust naar de neutrale zone. De Condé wilde namelijk verhaal halen bij de scheidsrechter, maar werd de deur gewezen door de mensen van Charleroi.

"Mensen die niets te zoeken hebben in de neutrale zone moeten daar ook niet zijn", reageerde Pierre-Yves Hendrickx, directeur van Charleroi. "En al zeker niet als verhaal willen halen bij de scheidsrechter."