Gent-tegenstander Wolfsburg morst met de punten, Lyon geeft zege uit handen

13-09-2019 22:51

VfL Wolfsburg heeft verzuimd om na vier speelronden de koppositie te pakken in de Bundesliga. De tegenstander van KAA Gent in de Europa League speelde gelijk tegen Fortuna Düsseldorf: het werd 1-1.

Düsseldorf - Wolfsburg 1-1
Fortuna gaf gas in de openingsfase. Dat resulteerde na iets meer dan een kwartier spelen in een 1-0 voorsprong. Niko Giesselmann twijfelde geen moment toen de afvallende bal voor zijn voeten terecht kwam en haalde verwoestend uit: 1-0. Weghorst moest de schade repareren voor Wolfsburg. De Nederlandse spits, die níet werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, scoorde na een half uur spelen. Het was zijn derde treffer in vier wedstrijden.

In de tweede helft wisten beide ploegen het duel niet naar zich toe te trekken. RB Leipzig blijft met negen punten koploper van Duitsland, maar kan wel worden ingehaald door Bayern München en Bayer Leverkusen. Bayern speelt tegen Leipzig en Leverkusen neemt het op tegen Borussia Dortmund. Eind oktober speelt KAA Gent in de Europa League tegen Wolfsburg.

Amiens - Olympique Lyon 2-2
Olympique Lyon zonder Jason Denayer is in de slotfase tegen pijnlijk puntenverlies aangelopen in Frankrijk. Alles wees erop dat de ploeg minstens één dag van de Ligue 1 zou worden, maar in de slotfase ging het mis tegen Amiens: 2-2.

Lyon keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan dankzij Christophe Jallet, die al na zeven minuten scoorde. Mousa Dembélé was er echter als de kippen bij om die schade te repareren. Via Bertrand Traoré maakte diezelfde Dembélé er na 35 minuten 1-2 van. Bij Amiens had men de handen vol aan Traoré, die het de defensie met zijn befaamde zigzag-beweging vaak lastig maakte.

Lyon was hard op weg naar de overwinning, waardoor het zich minstens één speeldag koploper mocht nemen. In de blessuretijd ging het echter faliekant mis toen Mathieu Bodmér de bal voor zijn voeten kreeg en binnen kon prikken: 2-2.