'Berge op papier de duurste speler van de JPL, Anderlecht en Gent in de top drie'

'Berge op papier de duurste speler van de JPL, Anderlecht en Gent in de top drie'

13-09-2019 22:00
7

In de Jupiler Pro League lopen er heel wat goudhaantjes rond. Volgens de populaire website Transfermarkt is Sander Berge op papier de duurste speler van de Jupiler Pro League. De middenvelder van KRC Genk heeft een marktwaarde van 22 miljoen euro. Niemand doet beter.

Nu de transferperiode achter de rug is, maakte Transfermarkt een update van alle marktwaardes van spelers uit de Jupiler Pro League. De marktwaarde van een speler is een schatting hoeveel hij waard is, dus niet bedrag waar hij voor gekocht is of voor gekocht zal worden.

De vorige marktwaarde van Berge was nog 17 miljoen euro. Op papier is de Noorse middenvelder 5 miljoen meer waard geworden. Yari Verschaeren van RSC Anderlecht staat op de tweede plaats. De Rode Duivel zag zijn marktwaarde stijgen van 4 miljoen euro naar 15 miljoen euro waard. Jonathan David zat op 5 miljoen euro en wordt nu ook op 15 miljoen euro geschat.

Club Brugge valt net buiten de top drie. Hans Vanaken vinden we terug op plaats 4 met een marktwaarde van 14 miljoen euro. Tot nu toe werd de waarde van de Gouden Schoen op 11,5 miljoen euro geschat. Ploegmaat Krépin Diatta kreeg dezelfde marktwaarde als Vanaken mee. 

De top tien hoogste marktwaardes van de Jupiler Pro League
01. Sander Berge (KRC Genk): 22 miljoen euro
02. Yari Verschaeren (RSC Anderlecht): 15 miljoen euro
03. Jonathan David (KAA Gent): 15 miljoen euro
04. Hans Vanaken (Club Brugge): 14 miljoen euro
05. Krépin Diatta (Club Brugge): 14 miljoen euro
06. Zinho Vanheusden (Standard): 12 miljoen euro
07. Ally Samatta (KRC Genk): 12 miljoen euro
08. David Okereke (Club Brugge): 11 miljoen euro
09. Emmanuel Dennis (Club Brugge): 9,5 miljoen euro
10. Joakim Maehle (KRC Genk): 9 miljoen euro