KAA Gent kan wraak nemen, maar: Ik merk daar eigenlijk niets van

KAA Gent kan wraak nemen, maar: "Ik merk daar eigenlijk niets van"

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 21:15vr 13-09-2019 om 21:15

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 21:27vr 13-09-2019 om 21:27

Zondag neemt KAA Gent het thuis op tegen KV Mechelen, en dat wordt een bijzondere match. KAA Gent verloor begin mei nog de bekerfinale tegen Malinwa en kan nu terugslaan.

Coach Jess Thorup weet echter dat zijn spelers niet meer zitten met die bekerfinale. "Ik merk eigenlijk niets van revanchegevoelens bij mijn spelers", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "We willen vooral de draad opnieuw oppikken. De kans bestaat zelfs dat de helft van mijn ploeg die ik zondag opstel, er niet eens bij was op 1 mei. Dus ik moet nu gewoon met mijn groep vooruit kijken en het gaat voor ons toch om de drie punten."

KAA Gent heeft de komende weken een zwaar programma voor de boeg. "We werken opnieuw zeven matchen af in amper 21 dagen, maar dat is wat we wilden. We zijn dit seizoen actief op drie fronten maar we zijn er klaar voor. Ik ben heel tevreden met wat er groeit in deze groep. Als je ziet hoe snel de onderlinge relaties tussen de spelers groeiden en ik ben ook aangenaam verrast door de ontwikkeling van onze speelstijl, dat was knap. Vaak duurt zoiets langer, soms zelfs maanden."

Bovendien is nagenoeg iedereen fit bij KAA Gent. "We komen uit een goede reeks waarbij we al iets moois hebben gerealiseerd en het team zette toch al enkele mooie stappen. Ik wil hier geen percentages op kleven maar ik ben tevreden dat we slechts één geblesseerde speler hebben (Chakvetadze, red.) en voorts kan ik op iedereen rekenen en dat is heel belangrijk met ons druk programma."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wint Gent nu wél van KVM?

(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws