Standard scoort vooral op Sclessin: Inderdaad makkelijker als het vuur oplaait

Standard scoort vooral op Sclessin: "Inderdaad makkelijker als het vuur oplaait"

13-09-2019 19:42
2

Dat Standard Luik na zes speeldagen aan kop van de Jupiler Pro League staat, heeft het vooral te danken aan de uitstekende thuisreputatie. Op verplaatsing loopt het heel wat stroever. Michel Preud'homme beseft dat er op dat vlak nog een flinke progressiemarge is.

Zaterdag krijgen de Luikenaars bij KV Oostende de kans om een eerste stap te zetten in dat proces. "We moeten ons ook buitenshuis kunnen opladen", legt de trainer van Standard zijn troepen een duidelijke boodschap op. "Dat gaat inderdaad makkelijker als het vuur oplaait in ons stadion, maar we moeten ook in staat zijn om op verplaatsing ons spel op te leggen."

Preud'homme kan zich alvast aan één zaak optrekken in Oostende: de langdurig geblesseerde Zinho Vanheusden is er eindelijk weer bij."In functie van wat we zien op training, onder meer de staat van vermoeidheid en de gebreken en kwaliteiten van de tegenstanders, proberen we de best mogelijke kern samen te stellen voor elke match", vertelt Preud'homme daarover.

De voorbije twee uitwedstrijden van koploper Standard liepen fout af. Op bezoek in Sint-Truiden werd het 2-1, nadat de Rouches na de pauze heel wat wenkende kansen onbenut lieten. De kraker tegen RSC Anderlecht ging dan weer met 1-0 verloren na een matte prestatie.