'Onderzoeksrechter laat Van Holsbeeck vrij, maar stelt hem wel in verdenking'

'Onderzoeksrechter laat Van Holsbeeck vrij, maar stelt hem wel in verdenking'

13-09-2019 18:55 Laatste update: 19:03
22

Herman Van Holsbeeck kan vrijdagavond weer in zijn eigen bed slapen. De oud-manager van RSC Anderlecht bracht de nacht van donderdag op vrijdag door in de cel vanwege zijn mogelijke betrokkenheid in een corruptiezaak. Daarin heeft de onderzoeksrechter nu een besluit genomen.

In de voormiddag werd Van Holsbeeck opnieuw onderworpen aan een serie ondervragingen. Na de middag werd hij dan voor de onderzoeksrechter geleid. Die heeft Van Holsbeeck officieel in verdenking gesteld, meldt VRT NWS. De aanklacht betreft valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie en vereniging van misdadigers.

Voorlopig is Van Holsbeeck dus wel weer vrijgelaten, zij het onder voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat hij geen contact meer mag hebben met personen uit zijn voetbalnetwerk. Dat is best lastig voor hem, aangezien Van Holsbeeck momenteel actief is als spelersmakelaar.

Eerder was in hetzelfde dossier al Christophe Henrotay opgepakt. Die zou bij meerdere transfers van zijn cliënten, waaronder bijvoorbeeld die van Youri Tielemans naar AS Monaco, geld achtergehouden hebben.