Na faillissement verliest Roeselare ook met forfaitscore van Virton

Na faillissement verliest Roeselare ook met forfaitscore van Virton

13-09-2019 12:52 Laatste update: 13:03
8

Nadat het eerder failliet werd verklaard, krijgt Roeselare nog een nieuwe klap te verwerken. Zo zal het komend weekend niet in actie moeten komen. Het verliest met een forfaitscore van RE Virton.

Dat kondigt de Pro League zelf aan via de officiële kanalen. Na het faillissement besloot Roeselare om verzet aan te tekenen, maar dat wordt pas later behandeld. Tot die tijd mag er geen activiteit van de club plaatsvinden tot en met komende dinsdag. Dat betekent geen trainingen, maar ook geen wedstrijden.

De Pro League zocht naar een oplossing en dacht aan een nieuwe datum voor de partij tegen Virton. De Waalse club reageerde als volgt. "Wij waren bereid de wedstrijd te herspelen op een latere datum, op voorwaarde dat dit ons niet zou schaden uiteraard. De drie data die ons werden voorgesteld, stellen ons echter voor problemen."

"De belangrijkste reden is dat onze hoofdtrainer, de heer Dino Toppmöller (trainer Virton), afwezig is op zowel 24 september, 30 oktober en 3 december, in het kader van zijn opleiding voor het diploma UEFA Pro. U begrijpt dat het voor ons niet mogelijk is om een competitiewedstrijd aan te vatten zonder onze hoofdcoach op de bank", klonk het.

Slecht nieuws voor Roeselare, dat daardoor dus met een forfaitscore verliest.