Voorzitter KV Oostende spaart Lombaerts niet: Onbegrijpelijk

Voorzitter KV Oostende spaart Lombaerts niet: "Onbegrijpelijk"

13-09-2019 09:30
12

Bij KV Oostende blijft de financiële situatie bijzonder precair. Het raakte niet verlost van enkele zware contracten en kan dus ook amper iets uitgeven.

"Ik steek niet weg: we hadden toch graag een speler verkocht. Geld gemaakt van Fernando Canesin die zelf ook wel een nieuwe uitdaging wilde aangaan. En van het loon van Nicolas Lombaerts, prijs niet in verhouding tot kwaliteit, afgeraakt", zegt voorzitter Frank Dierckens in De Krant van West-Vlaanderen.

KVO deed er alles aan om van Lombaerts af te geraken, maar die bleef. Niet naar de zin van Dierckens. "We hebben geprobeerd om zijn contract af te kopen (300.000 euro geboden, red.), maar Nicolas wilde dat niet en traint nu met de B-kern. Niet te begrijpen, dat je op die manier je carrière wil afsluiten", klinkt het scherp. "Aandringen had geen zin, Nicolas zal altijd zijn goesting doen."

Ook Canesin kon vertrekken. "Voor Canesin hadden we een concrete aanbieding uit Brazilië, misschien waren we daar achteraf gezien beter op ingegaan, maar het bod leek ons toen niet toereikend", aldus Dierckens. Daardoor blijft KVO in een financieel precaire situatie zitten. "Eerlijk: dat wil nu zeggen dat we dezer dagen opnieuw moeten budgetteren. Ik ga mij eens twee dagen afzonderen en bekijken waar we kunnen besparen. Maar wees gerust: we blijven blij wedstrijdpremies te kunnen uitbetalen", besluit Dierckens.