Dames van Anderlecht spelen gelijk in heenwedstrijd van Champions League

12-09-2019 22:02 Laatste update: 22:13
4

De dames van RSC Anderlecht hebben donderdagavond hun heenwedstrijd in de zestiende finales van de Champions League afgewerkt. Het team van coach Patrick Wachel speelde 1-1 gelijk tegen BIIK Kazygurt.

De toeschouwers in het Lotto Park kregen een matige eerste helft te zien. Aan de rust stond dan ook een logische 0-0 op het scorebord. Na de koffie kwam Anderlecht op achterstand dankzij een penaltygoal van Alina Litvinenko.

Tot overmaat van ramp pakte invaller Laura Rus haar tweede gele kaart, waardoor paars-wit een half uur met een speelster minder verder moest. Toch gingen de kopjes bij Anderlecht niet naar beneden.

Twintig minuten voor affluiten kopte Britt Vanhamel de gelijkmaker tegen de touwen. Anderlecht ging nog op zoek naar het winnende doelpunten, maar dat kwam er niet meer.