Beerschot reageert op nieuwe regels Pro League in verband met matchfixing

Beerschot reageert op nieuwe regels Pro League in verband met matchfixing

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 20:16do 12-09-2019 om 20:16

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 11:46vr 13-09-2019 om 11:46

De Pro League heeft besloten om enkele grondige wijzigingen door te voeren in het reglement. De Algemene vergadering heeft wijzigingen goedgekeurd wat betreft de veroordeling van matchfixing alsook een verbod op het gebruik van pyrotechnische materialen.

Na afloop van de tuchtprocedure rond KV Mechelen en Waasland-Beveren besloot men bij de Pro League om de regelgeving over matchfixing te verstrengen. Zo riskeren veroordeelde clubs vanaf nu 25 procent van hun tv-geld te verliezen als extra regel. Daarnaast wordt de verjaringstermijn voor matchfixing naar acht jaar verlengd.

KV Mechelen werd eerder dit jaar veroordeeld tot matchfixing, maar ontsnapte aan degradatie omdat de actie van de bond niet in het betrokken seizoen werd ingesteld. Daar komt nu dus verandering in. "Niemand begrijpt dat een club die veroordeeld is voor matchfixing alsnog ontsnapt aan de degradatie. Dat is nefast voor onze sport. En daarom moesten de regels veranderd worden", aciteert Het Laatste Nieuws Pro League-voorzitter Pierre François.

Pyrotechnisch materiaal
Daarnaast nog één ander grote wijziging. Pyrotechnisch materiaal wordt namelijk verboden in Belgische voetbalstadions. Tenzij er vooraf een aanvraag is ingediend, zijn vuurpijlen en rookbommen verboden. Ook clubs zoals Antwerp en Charleroi hadden geen bezwaar tegen die nieuwe regel.

Vooraf kon gebruik van pyrotechnisch materiaal enkel bestraft worden als dat het wedstrijdverloop kon beïnvloeden. Die regel is nu veranderd. "Het komt er eigenlijk op neer dat pyrotechnisch materiaal altijd verboden is", zegt François.

Bij titelvieringen of speciale evenementen kan er nog een uitzondering worden gemaakt. Boetes voor gebruik van pyrotechnisch materiaal kunnen oplopen tot 5.000 euro. Als de match ook wordt stilgelegd, zijn er zwaardere straffen.

Update 13/09, 11.46: Beerschot heeft gereageerd op de nieuwe regels van de Pro League inzake matchfixing. De Antwerpse club wilde ten koste van het beschuldigde KV Mechelen naar de Jupiler Pro League, maar uiteindelijk mocht Malinwa alsnog aantreden in de Belgische hoogste klasse. Dat lijkt nog steeds diep te zitten bij Beerschot...

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws