'Berge liet Premier League schieten voor Champions League met Racing Genk'

'Berge liet Premier League schieten voor Champions League met Racing Genk'

12-09-2019 17:00
13

KRC Genk blikt tevreden terug op de voorbije transferperiode. Sterkhouders als Ally Samatta en Sander Berge bleven aan boord. Technisch directeur Dimitri de Condé weet dat de groepsfase van de Champions League daarbij een belangrijke troef was.

"Ik sprak Berge aan het begin van de mercato. Hij had nu een beter gevoel dan een jaar geleden en was heel formeel: ofwel kwam er een bod dat voor club én speler interessant was, ofwel bleef hij", opent de Condé in Sport/Voetbalmagazine.

Berge kon naar de Premier League verkassen, maar tot een transfer kwam het niet. "Wij kregen een aanzienlijk bod van Sheffield United, dat in de richting ging van wat Genk voor hem wilde. Daar stond bijna een twee voor, maar hij vond dat niet de juiste ploeg."

Champions League
"Dat Champions Leagueverhaal doet toch wel heel veel. Zonder die deelname waren er waarschijnlijk meer sterkhouders vertrokken. Als je moet kiezen tussen de middenmoot in een topcompetitie of nog een jaar Genk mét Champions League, dan speelt die Champions League een bepalende rol", besluit de Condé.