UPDATE: 'Van Holsbeeck verlaat de cel als vrije man'

UPDATE: 'Van Holsbeeck verlaat de cel als vrije man'

12-09-2019 10:00 Laatste update: 13-09-2019 13:30
57

In Monaco werd woensdag Christophe Henrotay aangehouden, de makelaar van Rode Duivels als Thibaut Courtois en Youri Tielemans. In datzelfde dossier is nu ook Herman Van Holsbeeck, de ex-manager van Anderlecht, aangehouden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Van Holsbeeck is opgepakt voor verhoor, zo weet die krant uit betrouwbare bron. Dit dossier zou niets te maken hebben met Operatie Propere Handen, waarin vooral Mogi Bayat en Dejan Veljkovic de spilfiguren zijn.

Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux zijn allebei in verdenking gesteld van witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming. Van Holsbeeck was manager bij Anderlecht bij de transfers van Youri Tielemans, Aleksandar Mitrovic en Leander Dendoncker. Die transfers zijn allemaal geregeld door Henrotay.

Het zou vooral de transfer van Mitrovic zijn die heel wat vragen oproept. In dat kader werden er eerder ook al huiszoekingen gedaan bij Anderlecht.

Update 19.01u: Van Holsbeeck blijft nog minstens één nacht in de cel. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De ex-manager van Anderlecht en huidig voetbalmakelaar werd donderdag al urenlang ondervraagd. De verhoren gaan ook morgen verder. Van Holsbeeck zal vrijdag wellicht voor de onderzoeksrechter verschijnen, die dan beslist wat er Van Holsbeeck ten laste wordt gelegd en of hij in de cel moet blijven.

Update 13/09 13.30u: Van Holsbeeck heeft vrijdagmiddag de cel verlaten. Dat meldt Het Nieuwsblad. De ex-manager van Anderlecht is weer een vrije man na anderhalve dag van ondervragingen door de speurders. Hij wordt niet in verdenking gesteld van witwaspraktijken en private omkoping.