De Condé: “De integratie van de eigen jeugd bij KRC Genk wordt moeilijker”

De Condé: “De integratie van de eigen jeugd bij KRC Genk wordt moeilijker”

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 09:28do 12-09-2019 om 09:28

KRC Genk heeft verschillende spelers ingelijfd. Er stromen ook meer en meer buitenlandse spelers binnen bij KRC Genk. Dimitri De Condé laat zich tegenover Sport/Voetbalmagazine uit over de jeugd van de Limburgers.

“Als je stappen zet als club, wordt integratie van eigen jeugd moeilijker, met die beloftenwedstrijden die geen niveau hebben”, geeft De Condé toe. “Wij hebben geen seconde getwijfeld na de blessure van Vukovic om voor Coucke en Vandevoordt te gaan als doelmannen, omdat we overtuigd zijn dat zij top kunnen worden.”

KRC Genk probeert toch nog de eigen jeugd een kans te geven. “Als we die jongens geen kans hadden gegeven, hadden we evengoed onze jeugdwerking kunnen overboord gooien”, gaat De Condé verder. “Maar top zijn in België en jong talent kansen blijven geven, wordt een steeds moeilijker evenwicht voor ons.”

“We bewaken dat wel, maar in de praktijk merken we dat het moeilijk is om jonge spelers mee te krijgen op het niveau waarop we nu zitten. We hebben vandaag niet meer het geduld dat we vier jaar geleden met jong talent hadden. Dat is de prijs van het succes.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet KRC Genk meer eigen jeugd de kans geven?

Ja
75%
Nee
25%
(283 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws