Restauranthouder legt situatie Roeselare uit: “Dit heb ik ook niet gewild”

Restauranthouder legt situatie Roeselare uit: “Dit heb ik ook niet gewild”

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 07:31do 12-09-2019 om 07:31

KSV Roeselare had nog een openstaande rekening van 28.283,07 euro bij restaurant Reo Veiling. Restauranthouder Miguel Hemelaere reageert tegenover Het Nieuwsblad over de situatie.

“Bij de start van het seizoen 2018-2019 kreeg ik van de club de vraag om de catering te verzorgen”, begint Hemelaere. “Aanvankelijk bezorgde ik op dagen dat er meermaals getraind werd maaltijden op Schiervelde. Plots kreeg ik de vraag om ook op halve dagen eten te serveren voor de spelers.”

De rekeningen van juli en augustus werden betaald, maar die van september en augustus niet. “Er werden acht facturen - acht weken - niet betaald.” Ook de aangetekende brieven werden niet beantwoord. “Ik sprak ook verschillende mensen binnen de club aan, maar er kwam geen reactie. Ik hoorde elke keer dat het in orde zou komen, maar dat kwam het niet. Dus ik nam advocaat Tom Noyez in de arm.”

“Toen alles opnieuw te lang aansleepte, hebben we een laatste stap ondernomen”, gaat de zaakvoerder van het restaurant verder. “Een dagvaarding in faillissement. Die werd getekend door de club.” Er was dinsdag ook niemand aanwezig in de rechtsbank waardoor Roeselare vervolgens failliet werd verklaard. “Dat is zeker onze bedoeling niet geweest. Ik ben supporter van de club, had een abonnement toen ze nog in eerste klasse speelden en ging vorig jaar nog kijken toen de schulden al gemaakt werden.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws