Vrees voor generatiewissel bij Rode Duivels: 'Zij zijn niet van hetzelfde niveau'

Vrees voor generatiewissel bij Rode Duivels: 'Zij zijn niet van hetzelfde niveau'

11-09-2019 17:47
7

De Rode Duivels wonnen tegen San Marino en Schotland tweemaal met 0-4 cijfers. Op het komende EK moet het eindelijk gaan gebeuren voor de huidige generatie. Hein Vanhaezebrouck ziet het nadien maar somber in.

'Ik maak mij stilaan zorgen over de verdere toekomst. Ik becommentarieerde vrijdag de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland, en daar zie je twee ploegen die helemaal heropgebouwd zijn, waar de jeugd het beetje bij beetje aan het overnemen is', aldus Vanhaezebrouck in Het Niieuwsblad.

Bij de Rode Duivels ziet de analist niet meteen hetzelfde gebeuren. 'Voor België is het opletten. Als er na Fellaini nóg drie, vier, vijf titularissen stoppen, en je moet dan in één keer de omschakeling maken en een nieuw team vormen: dat kan een probleem zijn.'

'Sowieso moeten we er al rekening mee houden dat de huidige beloften niet van het niveau zijn als de lichting met Vertonghen, Kompany, Fellaini en Dembélé destijds - dat zag je op het EK U21. Een generatiewissel wordt niet evident', besluit Vanhaezebrouck.