Roeselare-spelers present op training, curator vreest uitsluiting door KBVB

Roeselare-spelers present op training, curator vreest uitsluiting door KBVB

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 17:00wo 11-09-2019 om 17:00

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 17:01wo 11-09-2019 om 17:01

KSV Roeselare werd door de Arbeidsrechtbank van Kortrijk failliet verklaard. De 1B-club tekent verzet aan, maar de spelers letten beter maar goed op. Zo zouden zij niet verzekerd zijn tot zolang het beroep is behandeld.

De spelers van Roeselare trainden woensdagochtend toch. "Ik kan niemand verbieden om op een bepaald voetbalplein gezellig samen te spelen. Dat is dan in privé en niet in clubverband. Ze zijn dus niet verzekerd. Als er iets gebeurt, valt dat buiten mijn verantwoordelijkheid", aldus curator Yves François tegenover Sporza.

Komend weekend zal Roeselare alvast geen wedstrijd spelen. Virton zal een forfaitzege krijgen. Al is het niet zeker dat de West-Vlamingen een week later wel opnieuw de competitie mogen hervatten. "Ten vroegste volgende week dinsdag kan die zaak ingeleid worden."

Uitsluiting bij drie forfaits
"Het is nog maar de vraag of de behandeling meteen kan behandeld worden, laat staan dat er diezelfde dag of een andere dag volgende week een vonnis zal zijn. In de huidige stand van zaken vermoed ik dat we toch minstens een week of 2 geïmmobiliseerd zijn."

Het wordt op die manier stilaan gevaarlijk voor Roeselare. Volgens de reglementen van de voetbalbond betekent 3 forfaits namelijk een uitsluiting uit de competitie. "En wellicht zijn ze dan ook hun licentie kwijt", besluit François

Poll

Wat denk jij? Gaat Roeselare zich redden?

(552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws