Vanhaezebrouck sneert naar Origi: Sorry, met zo'n uitleg kan ik niet leven

Vanhaezebrouck sneert naar Origi: "Sorry, met zo'n uitleg kan ik niet leven"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 16:31wo 11-09-2019 om 16:31

Zes op zes, een doelpuntensaldo van 8-0 en zowat zeker van een ticket voor het Europees Kampioenschap. Op papier beleefden de Rode Duivels een geweldige interlandperiode. Toch dook er kritiek op na de pot in San Marino, waar het 'slechts' 0-4 werd. Hein Vanhaezebrouck wijst vooral naar twee invallers.

Michy Batshuayi en Divock Origi kregen tegen de dwergstaat hun kans, maar konden allerminst overtuigen. "Akkoord, de Rode Duivels speelden een archislechte ­eerste helft", beaamt Vanhaezebrouck het algemene gevoel. "Maar dan zou je beter naar de spelers kijken in plaats van naar de trainer. Batshuayi wou zich toch zo graag bewijzen aan al diegenen die hem niet opstellen?", stelt de analist zich de vraag bij Sportwereld.

"En ­Origi is toch ook niet de ­minste, die kreeg bij Liverpool na zijn goal in de Champions League-finale nog een nieuw contract", pikt Vanhaezebrouck er nog een zondebok uit. "Maar als ik hem dan hoor zeggen dat het niet zijn lievelingspositie was en er nog nooit gespeeld had: sorry, met zo'n uitleg kan ik niet leven. Ten eerste speelde hij in de jeugd bij Genk op álle ­offensieve posities. Ten ­tweede, het was tegen San ­Marino, hè. Gert Verheyen had nog als 'tien' kunnen spelen."

Poll

Zou jij Batshuayi en Origi (momenteel) meenemen naar het EK?

(321 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws