De Condé duidt directe versterkingen aan bij Genk: Bongonda, Onuachu, Hrosovsky

De Condé duidt directe versterkingen aan bij Genk: "Bongonda, Onuachu, Hrosovsky"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 15:55wo 11-09-2019 om 15:55

De transferperiode zit er nu ruim een week op, tijd voor Dimitri De Condé om de balans op te maken van alle activiteiten van KRC Genk. De technische directeur van de landskampioen is 'zeer tevreden' over het geleverde werk en deelt zijn aanwinst in in twee categorieën.

"Wie kan op korte termijn het niveau halen om deze ploeg richting top in België te sturen?", begint De Condé met de eerste groep bij Sport/Voetbalmagazine. "Dan praten we over drie spelers: Théo Bongonda die Leandro Trossard vervangt, Paul Onuachu die ons een andere manier van spelen kan bieden die we wel eens nodig gaan hebben, en Patrik Hrosovsky die op een andere manier Malinovski vervangt en stabiliteit op het middenveld brengt."

De Condé omschrijft het type speler dat Hrosovsky is. "Hij voetbalt meer in functie van het team dan Roeslan, die beslissender was. Hrosovsky’s prestaties zullen altijd heel stabiel zijn. Hij cijfert zich weg voor het team, maar is heel efficiënt. Mali was impulsiever, maar iets beslissender in de eindzone. Dan hebben we met Carlos Cuesta iemand tussen directe top en jong talent. Omdat we hem konden halen, lieten we Aidoo zo vlot gaan. Cuesta heeft zo’n potentieel dat die vandaag gewoon klaar is om in de basis van KRC Genk te spelen", aldus De Condé.

Toekomstgericht
In de tweede groep van aanwinsten komen de jongens die op de lange termijn een meerwaarde moeten betekenen. "Vervolgens heb je de drie anderen: Nygren , Hagi en Odey , jongens van 18 tot 21", somt De Condé op. "Odey moet momenteel iets meer geduld hebben, Nygren is gewoon een fenomenale voetballer, extreem getalenteerd, maar één die we nu ook niet onder druk moeten zetten, want dan gaan we hem verbranden. Hagi kan op termijn de creativiteit brengen die Pozuelo en Malinovski hadden, maar ook zij toonden dat nog niet in hun eerste zes maanden hier."

"Als die drie de eerste vier maanden niet meteen doorbreken, zijn dat voor ons geen mislukte transfers", bouwt De Condé nu al voorzichtigheid in. "Terwijl we van Hrosovsky, Onuachu en Bongonda wél verwachten dat ze onmiddellijk het niveau hebben om top in België te kunnen spelen. Het enige gevaar is de druk die van buitenaf op die jonge jongens komt, van jullie bijvoorbeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoeveel punten op tien geef jij de transferzomer van Genk?

(741 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws