Ronaldo dwong doelpunt af bij arbiter: Hij kwam naar me toe: die goal is van mij

Ronaldo dwong doelpunt af bij arbiter: "Hij kwam naar me toe: die goal is van mij"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 15:39wo 11-09-2019 om 15:39

Cristiano Ronaldo beleefde dinsdagavond weer een topmoment. De Portugese vedette scoorde tegen Litouwen vier keer. Eén doelpunt was curieus: een schot van Ronaldo belandde via de rug van de blunderende doelman Ernestas Setkus in het doel.  Scheidsrechter van dienst Bas Nijhuis doet het verhaal.

Aanvankelijk leek de treffer de boeken in te gaan als een eigen goal. "Kort na dat doelpunt kwam Ronaldo naar me toe en zei: scheids, die goal is toch wel van mij, hè?", vertelt de Nederlander een dag later aan het Algemeen Dagblad

"Ik zei dat ik het even moest terugkijken, want het was een scrimmage. Kwam-ie later weer naar me toe. Is-ie nou van mij? vroeg hij opnieuw. Ik antwoordde dat ik de goal inderdaad aan hem zou toekennen, omdat zijn schot ook op doel was gegaan als de bal niet was aangeraakt. Nou, dan is hij gewoon heel blij." 

Onder de mensen in Litouwen was sprake van 'totale Ronaldo-gekte', merkte Nijhuis. "De uitslag vonden ze van ondergeschikt belang. Het ging alleen maar over Ronaldo. Ook ín het stadion was dat zo. Overal zag je kinderen met van die kartonnen borden met daarop Ronaldo mag ik je shirt. Tijdens mijn warming up hoorde ik ook steeds mensen Ronaldo, Ronaldo roepen. Echt, zijn impact was enorm. Mooi om mee te maken." 

Na zijn productie van dinsdagavond staat de 34-jarige Ronaldo inmiddels op 93 doelpunten in 160 interlands. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws