Kompany: Anderlecht is enorme club in klein land, de druk is anders dan bij City

Kompany: "Anderlecht is enorme club in klein land, de druk is anders dan bij City"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 15:32wo 11-09-2019 om 15:32

Woensdag 11 september is een emotionele dag voor Vincent Kompany. Vanavond krijgt de voormalige skipper van Manchester City zijn afscheidswedstrijd bij de Engelse landskampioen, in de vorm van een benefietmatch. 's Middags mocht Kompany de verzamelde pers nog eens te woord staan.

Het doet Kompany deugd om even terug te zijn bij zijn ex-club. "Ik zie nog steeds dezelfde mensen dan elf jaar geleden, maar de club is er enorm op vooruitgegaan", overschouwt onze landgenoot de enorme weg die de Cityzens hebben afgelegd. "Nu ik in een ander land voetbal, besef ik pas echt de omvang van de club. Nu zie ik: 'wauw, dit is een grote club.' Het is speciaal dat ik hier deel van was."

Ondanks de passie voor City koos Kompany deze zomer voor een andere liefde, RSC Anderlecht. "Ik ben een fan van de club. Ik ben een City-fan. Ik zeg niet vaarwel. Ik ben hier als een ex-speler en een fan. Maar naar Brussel teruggaan was... Ik speelde er 15 jaar. Ik wil ertoe bijdragen dat ze terug succes boeken. Een proces volgen", legt hij zijn keuze uit.

"Anderlecht is een enorme club in een klein land. De druk is er anders dan bij City. Bij City komt de druk van binnenaf, bij Anderlecht meer van externe omstandigheden. Mijn doel is dat te veranderen. Ik hou van beide clubs. City zit in mijn hart, Anderlecht in mijn bloed", vat Kompany het metaforisch samen.

Kompany zal zelf niet kunnen deelnemen aan zijn afscheidswedstrijd. De speler-trainer van Anderlecht herstelt nog van een blessure die hij opliep op het veld van KRC Genk. De benefietwedstrijd gaat van start om 20u45; de opbrengsten gaan naar de daklozen in Manchester.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Met welke club vereenzelvig jij Kompany het meest?

(395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws