Vanhaezebrouck neemt het op voor Martinez: Dikke zever

Vanhaezebrouck neemt het op voor Martinez: "Dikke zever"

11-09-2019 14:22 Laatste update: 14:24
4

Bondscoach Roberto Martinez kreeg na de EK-kwalificatiematch in San Marino (0-4) viel kritiek te verwerken. Hein Vanhaezebrouck had voor een deel begrip voor de reacties vanuit de pers, maar anderzijds neemt Vanhaezebrouck het ook op voor de Spanjaard.

"Sommige journalisten en analisten voelden zich blijkbaar in hun hemd gezet door Roberto ­Martinez, omdat hij had gezegd dat hij met de sterkste elf zou spelen en dat niet deed. Oké, dat was niet slim", erkent Vanhazebrouck in Het Nieuwsblad.

In de ogen van de voormalig trainer van KAA Gent en Anderlecht had Martinez beter om moeten gaan met deze kwestie. "Als coach moet je niet liegen - dat dient tot niets. Als ze je vragen naar de opstelling, zeg dan gewoon: "Jullie zullen wel zien" of "Dat moeten jullie niet weten". Je bent toch niet verplicht om te zeggen wie er speelt?, aldus Vanhaezebrouck.

"Dikke zever"
De kritiek op de opstelling ging Vanhaezebrouck dan weer te ver gaan. "De kritiek op de zogezegde verkeerde keuzes van ­Martinez, dat was dan weer dikke zever. San Marino kan je vergelijken met een Belgische derdeklasser. Als je in de voorbereiding tegen een derdeklasser speelt, stel je vaak élf andere spelers op. Dan speel je met ­beloften en win je nóg met 4-0. Als je als bondscoach tegen zo'n dwergstaat nog geen drie basisspelers mag vervangen, is het ver gekomen."