Update: Valencia heeft beet en presenteert Celades als nieuwe trainer

Update: Valencia heeft beet en presenteert Celades als nieuwe trainer

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 13:50wo 11-09-2019 om 13:50

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 19:12wo 11-09-2019 om 19:12

Grote onrust bij Valencia, een van de 32 ploegen in de groepsfase van de Champions League. Verschillende Spaanse journalisten melden woensdag dat trainer Marcelino binnen afzienbare tijd op straat wordt gezet. 

Bij de Spanjaarden is het al langer onrustig achter de schermen. Eind juli ging ook al het gerucht dat eigenaar Peter Lim van plan was om Marcelino en technisch directeur Mateu Alemany op straat te zetten. Nu zou Lim daadwerkelijk de knoop hebben doorgehakt. Op korte termijn, mogelijk woensdag al, wordt bekend dat Marcelino en Alemany hun baan kwijt zijn. 

Albert Celades zou een voorname kandidaat zijn om de opvolger te worden van Marcelino bij Los Che. Hij was in het verleden onder meer bondcoach van Spanje O21 en rechterhand van Julen Lopetegui bij de nationale ploeg van Spanje en Real Madrid. 

Valencia is voor de Champions League ingedeeld in poule H. Het treft daarin Chelsea, Ajax en Lille OSC.

Update 15.47: Valencia heeft het vertrek van trainer Marcelino bevestigd. De club geeft niet aan waarom Marcelino moet vertrekken, maar volgens Spaanse media konden hij en technisch directeur Lim niet meer door een deur. Valencia speelt over drie dagen de uitwedstrijd tegen FC Barcelona.

Update 19.12: Albert Celades is de nieuwe hoofdtrainer van Valencia. Dat maakt de club anderhalf uur na het ontslag van Marcelino via de officiële kanalen bekend. Celades was vorig seizoen de assistent-trainer van Julen Lopetegui bij Real Madrid. Celades tekent voor twee seizoenen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws