Slecht vooruitzicht voor fans: 'Duels in Baku dreigen voor de Rode Duivels'

Slecht vooruitzicht voor fans: 'Duels in Baku dreigen voor de Rode Duivels'

11-09-2019 13:25 Laatste update: 14:02
11

De Rode Duivels zijn zo goed als zeker van hun plek op het EK. Dat betekent dat ook de supporters plannen kunnen maken om de ploeg op verplaatsing te gaan steunen. Dat zou echter weleens kunnen tegenvallen, weet Het Nieuwsblad.

Indien België reekshoofd is, wordt de kans op twee poulematchen in Baku of Glasgow groot. Omdat elk van de 12 organiserende landen van de UEFA de garantie kreeg dat er bij kwalificatie op zijn minst twee groepswedstrijden in eigen land worden gespeeld, zijn voor België de opties gereduceerd.

Van de mede-organisatoren staan enkel Azerbeidzjan en Schotland er niet goed voor in hun groep. Terwijl een korte trip naar Glasgow als muziek in de oren zal klinken van menig supporter, is de trip naar Baku een stuk minder aantrekkelijk.

Baku ligt op zo een 3000 kilometer van Brussel en Azerbeidzjan is ook nog eens geen lid van de Europese unie. Dit heeft als gevolg dat je als supporter een visa zal moeten aanvragen. Een trip naar Baku zou dus wel eens kunnen uitdraaien op een erg dure onderneming. Dat ondervonden de Chelsea en Arsenal supporters ook al toen zij hun ploeg wilde aanmoedigen in de afgelopen Europa League-finale. Er bleven dan ook erg veel zitjes leeg in Baku.

Speelsteden groepsfase EURO 2020
Groep A: Italië (Rome), Azerbeidzjan (Baku)
Groep B: Rusland (Sint Petersburg), Denemarken (Kopenhagen)
Groep C: Nederland (Amsterdam), Roemenië (Boekarest)
Groep D: Engeland (Wembley), Schotland (Glasgow)
Groep E: Spanje (Bilbao), Ierland (Dublin)
Groep F: Duitsland (München), Hongarije (Boedapest)

De loting vindt op 30 november plaats.