'Standard stuurt clubman naar B-kern, gratis vertrek in januari dient zich aan'

'Standard stuurt clubman naar B-kern, gratis vertrek in januari dient zich aan'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 12:00wo 11-09-2019 om 12:00

Sebastien Pocognoli werd in de zomer van 2017 met grote sier opnieuw binnengehaald bij Standard. Twee jaar later is Standard de Rouche in hart en nieren echter liever kwijt dan rijk.

Pocognoli moet in de komende maanden niet op speelminuten rekenen. Standard probeerde hem de afgelopen zomer tevergeefs de deur uit te krijgen maar niemand hapte toe. Pocognoli werd dan maar prompt naar de B-kern verwezen. De 13-voudig Rode Duivel zou daar minstens tot de winterstop moeten vertoeven.

Volgens Sport/Voetbalmagazine stortte zijn wereld in elkaar. 'Pocognoli dacht zijn carrière aan de boorden van de Maas te beëindigen, maar Standard wees hem de deur.' De verdediger moet nu hopen dat er zich in januari een club meldt. Hij mag naar verluidt alvast gratis vertrekken.

Aflopende zaak
In het seizoen van zijn rentree kwam de 32-jarige linksback nog tot 27 optredens. Het voorbije jaargang waren dat er nog maar twaalf. Trainer Michel Preud'homme doet inmiddels helemaal geen beroep op de clubman. Pocognoli moet onder meer Nicolas Gavory en Senna Miangue voor zich dulden in de pikorde.

Poll

Verdient Pocognoli een nieuwe kans bij Standard?

(183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws