De eerste balans van Standard: concurrentie is gewaarschuwd voor Rouches

De eerste balans van Standard: concurrentie is gewaarschuwd voor Rouches

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 10:30wo 11-09-2019 om 10:30

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 13:00wo 11-09-2019 om 13:00

De interlandbreak zorgt voor het eerste balansmoment na de start van de Jupiler Pro League. VoetbalPrimeur.be bekijkt hoe de G5 + Royal Antwerp FC er na het einde van de zomer voor staan. Next up: Standard.

Stand op de ranglijst: 1e
Aantal punten: 12 (op 18)

Uitslagen
Cercle Brugge – Standard 0-2
Standard – Zulte Waregem 4-0
Sint-Truiden – Standard 2-1
Standard – Royal Excel Moeskroen 4-1
Standard – KV Kortrijk 2-1
Anderlecht – Standard 1-0

Standard kon zich dankzij een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League volledig focussen op de vaderlandse competitie. Hoewel Standard bovenaan prijkt in de stand, wisten de Luikenaars hun lichte voordeel niet optimaal uit te buiten. Net als andere topploegen liet het al punten liggen. Op Sclessin zit het wel snor, maar buitenshuis ging het mis tegen Sint-Truiden en Anderlecht.

Grootste plus
Maxime Lestienne lijkt weer helemaal terug. De 27-jarige flankspeler was in zijn eerste vijf optredens al goed voor drie goals. Lestienne blonk met name uit tegen Moeskroen (4-1). Een week later pakte hij versus KV Kortrijk binnen 23 minuten rood na een schwalbe en een handsbal. Dom, want hij werd gemist tegen Anderlecht. Ondanks dit smetje blijft de balans positief. Naast Lestienne valt ook Selim Amallah in de smaak. Amallah heeft zijn snel aangepast na zijn overstap van Moeskroen.  

Grootste min
Niemand had aan het einde van vorig seizoen kunnen voorzien dat Arnaud Bodart de onbetwiste nummer één onder de Luikse lat zou worden. Standard anticipeerde met het huren van Vanja Milinković-Savić op het aanstaande vertrek van Guillermo Ochoa. Milinković-Savić maakt echter een ondermaatse indruk tijdens de voorbereiding en is door de goede prestaties van Bodart al afgeschreven nog voordat hij een officiële minuut voor Standard heeft gespeeld.

Nog te trekken lessen
Het ideale elftal van Michel Preud'homme hebben we vanwege blessureleed nog niet kunnen zien. Miljoenenaankopen Felipe Avenatti en Zinho Vanheusden werken hard aan een terugkeer. Dinsdag maakten zijn hun eerste minuten in een oefenmatch met Oud-Heverlee Leuven. Mochten de Rouches eenmaal op volle sterkte zijn, dan is de rest gewaarschuwd. Ploegen van Preud'homme presteren immers doorgaans beter in het tweede seizoen.

Het wordt ook interessant om te volgen hoe de verhouding met Mehdi Carcela zich ontwikkelt. Carcela is niet zeker van een vaste basisplaats, maar liet toch vier assists noteren. Wanneer Preud'homme alsnog de juiste snaar weet te raken bij de spelmaker, zijn er helemaal geen excuses meer om niet tot het einde mee te dingen om het kampioenschap.

Het programma van Standard voor de maand september
14/09 KV Oostende (uit)
22/09 KAS Eupen (thuis)
29/09 Charleroi (thuis)

Poll

Is Standard de belangrijkste uitdager van Club Brugge en Racing Genk?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws