'Aanhouding Henrotay in het kader van huiszoekingen bij Anderlecht en KBVB'

'Aanhouding Henrotay in het kader van huiszoekingen bij Anderlecht en KBVB'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 10:16wo 11-09-2019 om 10:16

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 11:08wo 11-09-2019 om 11:08

De Belgische voetbalmakelaar Christophe Henrotay is opgepakt in Monaco, dat meldt RTBF. De zaakwaarnemer heeft onder meer Thibaut Courtois, Youri Tielemans en Kevin Mirallas in zijn portefeuille.

Een nieuw onderzoek in verband met corruptie in het voetbal heeft ervoor gezorgd dat er weer verschillende huiszoekingen aan de gang zijn. Vier in Monaco, twee in Luik en één in Londen. De federale officier van justitie bevestigt de arrestatie van twee personen.

Ook zaakwaarnemer Henrotay werd meegenomen op verdenking van witwassen en omkoping in verband met transfers van voetballers. Hij zou aangehouden zijn in Monaco en momenteel wordt hij ondervraagd door de lokale politie. De tweede persoon zou een lid zijn van de professionele entourage van de makelaar. Hij is gearresteerd in België.

Update 11.03: De aanhouding van Henrotay zou verricht zijn in het kader van de in april plaatsgevonden huiszoekingen bij Anderlecht en de Belgische voetbalbond. Dit zou het federaal parket hebben bevestigd aan VTM Nieuws. Het nieuwskanaal meldt ook dat Henrotay wordt ondervraagd in Monaco en dat er ook een onderzoeksrechter aanwezig is in het Prinsdom. Mogelijk wordt ook een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws