“Om nu al te roepen dat Antwerp dit gaat doen, vind ik niet respectvol”

“Om nu al te roepen dat Antwerp dit gaat doen, vind ik niet respectvol”

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 10:29wo 11-09-2019 om 10:29

Royal Antwerp Football Club heeft zich flink versterkt afgelopen transfermercato. De ambities bij The Great Old zijn dan ook groot. Algemeen manager Sven Jaecques tempert de verwachtingen.

“De ambitie is: minstens even goed doen als vorig jaar, nogal straf als ambitie vinden wij in je derde jaar eerste klasse”, begint Jaecques tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Namen en transfers zegt iets, een basis van kwaliteit nog iets meer, maar uiteindelijk is het aan de coach en staf om er een groep van te maken en die te doen winnen.”

“Om nu al te roepen dat Antwerp dit gaat doen, vind ik onterecht en eigenlijk niet respectvol tegenover teams als Club Brugge die jaren bouwden aan een club om op het niveau te komen waar ze nu staan. Dat haal je niet zomaar in. Wat niet wil zeggen, dat we het niet gaan proberen. Dat we meetellen voor PO1 lijkt me logisch, als je in deze mate investeert.”

Europa
Antwerp gaat zeker voor een Europees ticket. “Nu zeggen dat we niet gaan voor een Europees ticket is ook stom, daarvoor doen we het. Maar een Europees ticket kan via een vierde plaats, een derde, een tweede of zelfs de beker. In het slechte geval ook via het winnen van POII, maar dat is niet de bedoeling.”

Géén hype
“Wat we niet willen is een hype creëren, zeggen dat we meespelen voor de titel en dan moeten vaststellen dat het met vallen en opstaan gaat. Ook Club Brugge verliest wedstrijden, en Gent was vorig jaar slechts met de hakken over de sloot zesde. We willen ons niet laten pakken als arrogante Antwerpenaren die zeggen dat ze dit doen en dat en bam bam bam”, aldus Jaecques.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws