Vercauteren heeft raad voor Martinez: “Je moet De Bruyne niet als jojo gebruiken”

Vercauteren heeft raad voor Martinez: “Je moet De Bruyne niet als jojo gebruiken”

11-09-2019 10:44
5

Kevin De Bruyne maakte veel indruk in de interland tegen Schotland. De middenvelder stond hoog op het middenveld bij de Rode Duivels. Frank Vercauteren heeft alvast raad voor bondscoach Roberto Martinez.

Er wordt veel gediscussieerd over de positie van De Bruyne bij de Rode Duivels. "De positie van Kevin kan wat mij betreft afhangen van de noden van de ploeg, van de beschikbaarheid van anderen en zelfs van de tegenstander. Dan bedoel ik niet dat je je moet gaan aanpassen aan die tegenstander, maar dat je Kevin op verschillende posities kan uitspelen om zélf als ploeg beter te spelen.”

“Je moet De Bruyne niet gebruiken als een jojo, je moet ervoor zorgen dat hij de ploeg iets kan bijbrengen”, gaat Vercauteren tegenover Het Laatste Nieuws verder. “En dat kan verschillen van match tot match. Maar dat is ook geen probleem, want Kevin is zo flexibel dat je met hem meerdere kanten uit kan. Hij is niet bezig met zichzelf, maar met de efficiëntie van de ploeg.”

Vercauteren veroverde in 2011 samen met De Bruyne de landstitel bij KRC Genk. “Dat heeft iemand hem destijds natuurlijk goed geleerd. (lacht) In het begin heeft hij ook wel eens op posities moeten spelen waarop hij zelf niet zo graag speelde, maar dat heeft hem wel mee gemaakt tot de speler die hij nu is. Kevin staat open voor communicatie over de manier van spelen, dat is leuk voor elke coach."