Fair Play-klassement JPL: Charleroi scoort het beste, STVV het minste

Fair Play-klassement JPL: Charleroi scoort het beste, STVV het minste

11-09-2019 09:00 Laatste update: 15:00
11

Na een week van interlands staat er vanaf zaterdag weer een complete speeldag in de Jupiler Pro League op het programma. In de aanloop naar deze zevende speelronde bekijkt VoetbalPrimeur.be. het Fair Play-klassement.

In totaal vielen er dit seizoen al 129 gele en 7 rode kaarten te noteren. Voor dit klassement telt een gele kaart als één (straf)punt, geel/rood voor drie en direct rood voor vijf. Bij deze puntentelling komt Sint-Truiden (13x geel en 1x geel/rood) als slechtste voor de dag. Wolke Janssens toonde zich met viermaal geel tot op heden de grootste kaartenpakker van STVV.

Charleroi is met amper drie gele prenten de meest sportieve ploeg van de JPL. KAA Gent werd ook pas vier keer op de bon geslingerd. De verrassende nummer drie met vijf stuks: Royal Antwerp FC. The Great Old weet zich in dat opzicht beter te beheersen dan in de Europa League, waar er alleen al vier spelers vroegtijdig mochten gaan douchen.

De rode kaarten in de JPL werden verdeeld onder Cercle Brugge (2), Standard, STVV, Club Brugge (direct rood), KV Mechelen (direct rood) en Zulte Waregem (direct rood).

Het volledige Fair Play-klassement
1. Charleroi – 3 punten
2. KAA Gent – 4 punten
3. Antwerp – 5 punten
Racing Genk – 5 punten
5. KV Oostende – 7 punten
6. Standard – 8 punten
7. Anderlecht – 9 punten
KV Kortrijk – 9 punten
9. Waasland-Beveren – 10 punten
10. Royal Excel Moeskroen – 11 punten
11. Club Brugge – 12 punten
12. KV Mechelen – 13 punten
13. KAS Eupen – 14 punten
14. Zulte Waregem – 15 punten
Cercle Brugge – 15 punten
16. Sint-Truiden – 16 punten