“Als de Rode Duivels daarmee het EK niet winnen, zal het nooit meer gebeuren”

“Als de Rode Duivels daarmee het EK niet winnen, zal het nooit meer gebeuren”

11-09-2019 09:25 Laatste update: 09:43
17

De Gouden Generatie van de Rode Duivels is zo goed als zeker geplaatst voor het EK2020. Volgens Stéphane Demol moet de Belgische nationale ploeg vol voor de winst gaan.

"Als we met Hazard en De Bruyne kunnen spelen, hebben we één van de beste teams ter wereld”, begint Demol tegenover Het Laatste Nieuws. “In het systeem dat Martínez hanteert, is Lukaku de beste optie in de spits. Voor de twee posities achter de diepe spits wil ik graag Mertens behouden, samen met Hazard.”

De positie van De Bruyne is een discussiepunt. “Dat betekent dat De Bruyne een rij achteruit schuift. Wie zegt dat hij daar minder beslissend zou zijn dan achter de spits, zoals in Schotland? Ik ben overtuigd van het tegendeel. Zoals hij in Glasgow speelde, heeft hij maar twee aanspeelpunten. Een rij lager heeft hij er met Hazard, Lukaku en Mertens drie. Ik ben er zeker van dat hij dan nóg straffer gaat zijn."

"Witsel waakt altijd voor de verdediging, hij is mijn lievelingsspeler”, gaat Demol verder. “Hij laat De Bruyne toe om als meest offensieve middenvelder zijn ding te kunnen doen. Met Hazard én De Bruyne hebben we twee van de tien beste spelers ter wereld in onze ploeg. Als we daarmee volgende zomer geen Europees kampioen worden, zal het nooit meer gebeuren.”