Club Brugge krijgt straf na gooien van bekers richting Van Driessche

Club Brugge krijgt straf na gooien van bekers richting Van Driessche

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 22:46di 10-09-2019 om 22:46

Bij Club Brugge was men na de flagrante fout van Bram Van Driessche tegen Eupen razend op de scheidsrechter. Philippe Clement bestormde de scheidsrechter, maar ook de supporters toonden hun onvrede. Dat levert de club nu een boete op.

In de 93e minuut kregen Hans Vanaken en Ruud Vormer een gele kaart na protest. De druppel die de emmer deed overlopen bij de Brugse fans. Een drietal bekers werden op het veld gegooid richting de spelleiding. Niet naar de zin van Van Driessche, die het opnam in zijn scheidsrechtersverslag.

Het Bondsparket vroeg daarvoor een geldboete van 1.500 euro voor Club Brugge. "Het gooien van projectielen in de richting van de scheidsrechter is totaal ongepast en getuigt van een gebrek aan respect voor de wedstrijdleiding", klonk het bij de Geschillencommissie.

"De scheidsrechters zijn maar nipt niet geraakt. Indien dat wel gebeurd was, had dat de wedstrijd beïnvloed", aldus het voetbalorgaan. Het nam echter rekening met de wedstrijdomstandigheden en het gunstige disciplinaire verleden van Blauw-Zwart. Club Brugge kreeg uiteindelijk een boete van 'maar' 1.000 euro, dat meldt Belga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws