Ndongala (KRC Genk) beschuldigd van winkeldiefstal: 'Dit laat ik niet zo'

Ndongala (KRC Genk) beschuldigd van winkeldiefstal: 'Dit laat ik niet zo'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 21:15di 10-09-2019 om 21:15

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 21:24di 10-09-2019 om 21:24

Dieumerci Ndongala heeft een opvallend verhaal in petto. Kennelijk werd hij bij kledingketen H&M beschuldigd van diefstal. 'Hier laat ik het niet bij', klinkt het bij de flankspeler van KRC Genk op Instagram

"Ik ging wat spullen kopen in H&M, voor de kinderen. Ik hou niet echt van die winkel, maar ik ging toch", vertelt Ndongala. Bij het buitengaan werd hij staande gehouden door de politie. "De mevrouw van de winkel had hen gebeld. Ik ben gefouilleerd en mijn tas werd gecheckt. Maar ik had niks gestolen."

"Dit laat ik niet zo. Ze zochten een zwarte met dreadlocks. Nadat alles uitgeklaard was, heb ik de dingen die ik gekocht had teruggegeven en ik heb mijn geld teruggeëist", geeft hij nog aan.

Reactie H&M
Woordvoerster Marianne Nerinckx van H&M reageert bij Gazet Van Antwerpen. "In die winkel in Vilvoorde hebben we veel last van diefstallen. De politie heeft daarop gezegd dat we hen direct moesten verwittigen als zich nog eens iets voordeed. Meneer Ndongala zou zich verdacht gedragen hebben en dus belden we meteen de politie."

"Maar na controle door de agenten bleek dat meneer correct betaald had. Ik wil er nog op wijzen dat H&M absoluut pro diversiteit is. Hier werken mensen met hoofddoek, met dreadlocks en met stretchoorringen, blanken, zwarten en Chinezen. Racisme is ons vreemd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws