Kompany maakt zich op voor galawedstrijd: Ik ben een Mancunian

Kompany maakt zich op voor galawedstrijd: "Ik ben een Mancunian"

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 20:30di 10-09-2019 om 20:30

Vincent Kompany en co zijn afgereisd naar Manchester voor de galawedstrijd van woensdagavond. Kompany is eigenlijk geblesseerd, maar kijkt toch uit naar zijn afscheidsmatch bij Manchester City.

"Het is een mooie kans voor mij om nog eens vaarwel te zeggen. De club was altijd geweldig voor mij en ik heb steeds alles gegeven op het veld. Ik ben een Mancunian", zo vertelt hij aan Sky Sports.

Met veel dank aan investeerders uit Abu Dhabi won Man City vier landstitels, twee FA Cups, vier League Cups en twee Community Shields. "Wanneer de investeerders aankwamen, wilden ze hun tijd nemen om iets groots uit te bouwen. Het was exact wat de club nodig had. Ze kwamen met een plan en een visie."

Uiteindelijk bleef Kompany zijn club acht jaar trouw. "Het is geen cadeau om zo lang bij een competitieve club als City te blijven. Ik weet dat ik hier een rol heb gespeeld in de cultuur en de toekomst van de ploeg. Dat betekent enorm veel voor mij. Alle waarden die ik meedroeg voordat ik hier tekende, heb ik overgedragen in de loop van de jaren. Ik wilde ze overbrengen aan de groep en ik denk dat dit gelukt is, met dank ook aan de andere spelers."

Poll

Moet Kompany even meedoen?

(594 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws