Beerschot krijgt dubieuze primeur: twee wedstrijden schorsing voor Dauwen

Beerschot krijgt dubieuze primeur: twee wedstrijden schorsing voor Dauwen

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 20:00di 10-09-2019 om 20:00

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 20:06di 10-09-2019 om 20:06

Beerschot-assistent Frank Dauwen heeft een sanctie gekregen van de Geschillencommissie. Hij krijgt vijf wedstrijden schorsing omdat hij 'ga terug naar uw land!' heeft geroepen naar Westerlo-collega Vedran Pelic. Drie daarvan zijn wel met uitstel.

Beerschot heeft zo een dubieuze primeur beet. Dauwen is de eerste die bestraft wordt op basis van de nieuwe regel over discriminatie van bijvoorbeeld afkomst, seksuele geaardheid of religieuze overtuiging. Dauwen was zelf aanwezig en toonde berouw, weet Gazet Van Antwerpen.

"Dauwen was zich onmiddellijk bewust van het ongepaste karakter van zijn uitlatingen", klonk het in de rechtbank. 'Dat blijkt uit de verontschuldigingen aan de ref en hier ter zitting. Gezien het een eerste inbreuk is op dit bondsartikel, kan een deel met uitstel verleend worden als waarschuwing naar de toekomst toe"

Opvallend genoeg zijn Dauwen en Pelic ex-ploegmaats, ze speelden twee jaar samen bij Westerlo. Daarna maakten ze ook even samen deel uit van de technische staf. Dauwen krijgt naast die schorsing ook 1.500 euro boete.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws