'Messi krijgt aanbieding en kan in 2020 eerste buitenlandse avontuur aangaan'

'Messi krijgt aanbieding en kan in 2020 eerste buitenlandse avontuur aangaan'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 19:33di 10-09-2019 om 19:33

Lionel Messi kan in 2020 de overstap maken naar de Major League Soccer. Dat meldt Catalunya Radio maandag. Het Inter Miami van David Beckham heeft al contact opgenomen met het kamp van Messi, zo klinkt het.

Beckham is een van de drijvende krachten achter Inter Miami, dat in 2018 opgericht werd. Het is de bedoeling dat de club in 2020 actief is in de Major League Soccer, het hoogste niveau van Amerika. Beckham hoopt dat diverse sterren de overstap naar zijn club zullen maken en heeft volgens Catalunya Radio al contact opgenomen met Messi. Naar verluidt is er vanuit Amerika ook al een voorstel gedaan.

Inter Miami hoeft waarschijnlijk geen megasom neer te leggen, omdat Messi Barcelona vanaf 2020 transfervrij kan verlaten. Dat staat in zijn contract. Wel zal de Amerikaanse club een torenhoog salaris moeten bieden om Messi over te halen om naar Amerika te vertrekken. De Argentijn verdient in Spanje ruim dertig miljoen euro per jaar. Dat is exclusief sponsorinkomsten.

Barcelona wil juist dat Messi een nieuw contract signeert, waarmee hij voor de rest van zijn leven aan de club verbonden blijft. Naar verluidt liggen beide voorstellen op tafel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws