Anderlecht en Club Brugge hapten niet toe voor goudhaantje van Gent, David

Anderlecht en Club Brugge hapten niet toe voor goudhaantje van Gent, David

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 18:15di 10-09-2019 om 18:15

KAA Gent kan dit seizoen rekenen op een bijzonder sterke Jonathan David. De aanvaller lijkt dit seizoen niet af te stoppen. Het goudhaantje begon bij KAA Gent aan zijn Europese avontuur, maar dat kon ook bij een andere Belgische club gebeurd zijn.

Zo onthult zijn makelaar Nikos Mavromaras in Sport/Voetbalmagazine dat hij David als jonge snaak had aangeboden bij verschillende West-Europese clubs. "Waarom Gent? Ik heb Jonathan aan verschillende Belgische clubs aangeboden", vertelt Mavromaras.

"Anderlecht zat daar zeker tussen en volgens mij heb ik ook Club Brugge gecontacteerd. Gent heeft als enige gereageerd en na een meeting met Schepens ging Gent akkoord om Jonathan te laten overvliegen. Bart Van Renterghem was toen coach van de U21 en hij had na een paar trainingen gemerkt dat Jonathan een speler was die het verschil kon maken. Hij hield het in eerste instantie voor zich, maar na enkele dagen had hij mij aan de telefoon gezegd: 'Jonathan is top.'"

Er was echter ook interesse uit Oostenrijk en Duitsland. RB Salzburg en Stuttgart gaven David een kans. Bij RB Salzburg maakte David indruk op Marco Rose, maar de club wilde enkel spelers halen die beter waren dan de jonelingen uit de eigen academie. Bij Stuttgart zat de timing niet goed, waardoor Gent kon profiteren. Dat zal de club zich ook absoluut nog niet beklaagd hebben.

Poll

Zou David een basisplek hebben bij RSC Anderlecht en Club Brugge?

(444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws