Einde verhaal voor KSV Roeselare? Rechtbank verklaart club failliet

Einde verhaal voor KSV Roeselare? Rechtbank verklaart club failliet

10-09-2019 17:45 Laatste update: 18:56
13

Donkere wolken boven KSV Roeselare. Het voortbestaan van de club uit 1B is zwaar in gevaar nu de Kortrijkse afdeling van de Ondernemingsrechtbank West-Vlaanderen de voetbalclub failliet heeft verklaard. Het Laatste Nieuws pakt uit met dit grote nieuws.

"Het faillissement is vandaag om 14 uur uitgesproken. Wat de oorzaak is weet ik op dit moment ook nog niet. Ik zit straks samen met het bestuur van de club om naar hun verhaal te luisteren en te horen wat de toekomst eventueel nog brengt. Meer details heb ik nog niet", wordt curator Yves François geciteerd door de krant.

Bij Roeselare zelf wilde voorlopig niemand reageren op de uitspraak. Naar verluidt staat er dinsdagavond nog een gesprek met de curator op de planning.

KSV Roeselare ontstond in 1999 na een fusie tussen KSK en KFC Roeselare. Van 2005/06 tot 2009/10 hielden de West-Vlamingen zich staande in de Jupiler Pro League. Na de degradatie in 2010 keerde Roeselare niet meer terug op het hoogste niveau. In 2017 was het dichtbij een terugkeer, maar Antwerp was te sterk in het beslissende tweeluik.

In Chinese handen
In juli 2016 werd de club met het stamnummer 134 overgenomen door de Chinese zakenvrouw Xiu Li Hawken. Hoge ambities werden niet ingelost en afspraken niet nagekomen. Zo waren er problemen met betalingen van de lonen. Afgelopen zomer werd er gespeculeerd over een overname van een Braziliaanse investeerdersgroep, maar die kwam er niet.