RTBF: 'Coucke overtrad de licentieregels door belangenverstrengeling'

RTBF: 'Coucke overtrad de licentieregels door belangenverstrengeling'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 17:30di 10-09-2019 om 17:30

Marc Coucke zou zich twaalf maanden langen schuldig hebben gemaakt aan belangverstrengeling in het Belgische voetbal. RTBF brengt dit dinsdag op basis van documenten aan het daglicht.

Het Franstalige medium onthult dat Coucke op 31 december 2018 via het vennootschap 'Oostende stadion' nog altijd voor honderd procent eigenaar was van de thuishaven van zijn ex-club. Volgens documenten bleef Coucke via Mylecke Management Art et Invest tot 29 mei 2019 directeur van de betreffende vennootschap. E n dat terwijl hij dus al een jaar meerderheidsaandeelhouder van Anderlecht was.

De licentieregels van de Belgische Voetbalbond verbieden dat een persoon of bedrijf aanwezig is dan wel merkbare invloed heeft bij twee clubs uit de Pro League. Hoewel Coucke aantoonbaar de regels overtrad, werd dit door de licentiecommissie door de vingers gezien.

RTBF vraagt zich af hoe alles onopgemerkt is gebleven bij Niels Van Branteghem, de licentiemanager bij de KBVB. Bij RTBF ziet wel een verband met de dubbelfunctie van Van Branteghem binnen de Pro League. Terwijl Coucke van juni 2018 tot april 2019 als voorzitter de scepter zwaaide, was Van Brantegem als CFO de tweede man binnen de organisatie. 'Maar dat is waarschijnlijk puur toeval', sluit men cynisch af.

Poll

Had de KBVB hier in moeten grijpen?

(1069 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws