Burgemeester Brugge reageert op mogelijk nieuw stadion Club Brugge

Burgemeester Brugge reageert op mogelijk nieuw stadion Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 14:12di 10-09-2019 om 14:12

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 14:13di 10-09-2019 om 14:13

Club Brugge praat al 12 jaar over een nieuw stadion. Burgemeester Dirk De Fauw van Brugge reageert tegenover Sport/Voetbalmagazine op de situatie.

Het project krijgt veel tegenwind. “Ik heb de voorbije maanden veel tijd gestoken in gesprekken met projectontwikkelaars, of hun vertegenwoordigers, die in beroep gingen tegen de plannen (Paul Gheysens van Ghelamco en Joris Ide, vennoot van Marc Coucke bij Anderlecht, red.). Een akkoord is er nog niet, al ben ik er van overtuigd dat we ze kunnen overhalen om te stoppen met procederen.”

Club Brugge bekijkt ook meerdere locaties en opties. “Dat kan ik mij echt niet voorstellen en we doen er alles aan om dat niet te laten gebeuren. Er wordt gezegd dat Leopold Lippens (burgemeester van Knokke-Heist, red.) Club met open armen zou ontvangen, maar dat betwijfel ik.”

“Trouwens: de locatie in Hoeke is vogelrichtlijngebied, nóg meer problemen dan aan de Blankenbergse Steenweg. En wat Loppem betreft, ik kan toch moeilijk een stuk grond in een andere gemeente kopen? Of ik zou, zoals Bart Verhaeghe al suggereerde, bij de burgemeester van Zedelgem moeten aandringen op een grenscorrectie. Zo gemakkelijk lijkt me dat niet.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws