'Lukaku grootverdiener in Serie A, alleen Ronaldo en De Ligt krijgen meer'

'Lukaku grootverdiener in Serie A, alleen Ronaldo en De Ligt krijgen meer'

10-09-2019 11:00 Laatste update: 11:04
5

Romelu Lukaku mag zich tot de absolute grootverdieners in de Serie A rekenen. Cristiano Ronaldo staat op eenzame hoogte, maar Lukaku staat op plaats drie.

Dat blijkt uit cijfers van La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze sportkrant verdient Ronaldo een vorstelijk salaris van 31 miljoen euro per jaar. Ook Matthijs De Ligt zit er warmpjes bij. De Nederlander staat voor acht miljoen op de loonlijst in Turijn. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen met vier miljoen.

De Ligt blijft teamgenoten als Gonzalo Higuaín (7,5 miljoen), Paulo Dybala (7,3 miljoen) en Adrién Rabiot (7 miljoen, plus 2 miljoen bonussen) voor. Gezamenlijk strijken de spelers van trainer Maurizio Sarri liefst 294 miljoen euro op. Internazionale vindt zichzelf terug op plek twee en is met grootverdieners als Romelu Lukaku en trainer Antonio Conte in de gelederen goed voor 139 miljoen. Nummer drie AS Roma is 125 miljoen kwijt aan salarissen.

Lukaku, die 7,5 miljoen plus 1,5 miljoen aan bonussen opstrijkt, is samen met Gianluigi Donnarumma (AC Milan) en Kalidou Koulibaly (Napoli) de enige niet-Juventus-speler in de top van best betaalde spelers in de Serie A.

Grootverdieners in de Serie A (bedragen in miljoenen euro's):
Ronaldo: 31 (Juventus)
De Ligt: 8 (+4) (Juventus)
Lukaku: 7,5 (+1,5) (Inter)
Higuaín: 7,5 (Juventus)
Dybala: 7,3 (Juventus)
Rabiot: 7 (+2) (Juventus)
Ramsey: 7 (Juventus)
Pjanic: 6,5 (Juventus)
Costa: 6 (Juventus)
Mandzukic 6 (Juventus)
Khedira 6 (Juventus)
Donnarumma 6 (AC Milan)
Koulibaly 6 (Napoli)