Martinez laat Verschaeren debuteren: Het lijkt alsof hij al jaren meedraait

Martinez laat Verschaeren debuteren: "Het lijkt alsof hij al jaren meedraait"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:55ma 09-09-2019 om 23:55

Met een kamerbrede glimlach stapte Roberto Martinez van het veld in Hampden Park. Zijn Rode Duivels waren maandagavond veel te sterk voor de Schotse thuisploeg: 0-4. Martinez zag heel wat zaken die hem tot tevredenheid stemmen.

"We wisten dat het erg belangrijk was vandaag", opent de bondscoach zijn analyse bij Het Laatste Nieuws. "Onze volgende wedstrijd is tegen San Marino, dus virtueel zijn we gekwalificeerd. Al is de volgende stap natuurlijk om onze groep te winnen. Vandaag ging het over de intensiteit en de opvattingen die we in onze prestatie legden. Van de eerste minuut tot en met de laatste hadden we een geweldige teamgeest."

"Je zag de kwaliteit van onze groep, maar zonder hard werken en de juiste opvatting stelt dat niets voor", lijkt Martinez nog even na te sneren na de matige prestatie in San Marino. "Voor mij waren het vier mooie doelpunten. Het doet plezier om zelfs onze centrale verdedigers goals te zien maken. En dan zagen we nog twee jongelingen debuteren, dat doet plezier. Yari doet het geweldig, het lijkt alsof hij al jaren meedraait", zwaait hij met complimenten naar Benito Raman en, vooral, Verschaeren.

Wat heeft de bondscoach nu geleerd uit de overwinning in Schotland? "Er is veel maturiteit in de groep en de wil om voor elkaar te werken, om samen iets te bereiken. Dat zijn we nog niet verloren sinds de wereldbeker. Dat is het geheime ingrediënt als je wil groeien en iets speciaals wil neerzetten", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws