Vijf conclusies na Schotland – België: de grote C en de machtige KDB

Vijf conclusies na Schotland – België: de grote C en de machtige KDB

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:47ma 09-09-2019 om 23:47

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 13:00di 10-09-2019 om 13:00

De Rode Duivels hadden maandagavond geen enkele moeite met Schotland, dat voor eigen publiek met 0-4 werd verslagen. VoetbalPrimeur.be trekt vijf conclusies.++

Counteren met een grote C
De Rode Duivels hebben van counteren een ware kunst gemaakt. Geen enkel land in de wereld schakelt zo snel om als de Rode Duivels. Waarom de Schotten dan ook met zoveel mensen voor de bal gingen spelen, was voor ons dan ook een raadsel.

Nog een jaartje volhouden
Denayer deed het niet slecht tegen San Marino, maar het was maar San Marino natuurlijk. Maandag stonden het beste Belgische centrale trio weer op het veld dat beschikbaar was. Laten we hopen dat Alderweireld (30), Vetonghen (32) en Vermaelen (33) hun niveau nog kunnen behouden tot minstens de volgende zomer. We hebben de drie nodig om er een mooi EK van te maken.

De Bruyne, de beste ...
… aangever ter wereld. Na een seizoen vol blessureleed pikte De Bruyne de afgelopen weken bij Manchester City zijn favoriete hobby weer op, strooien met assists. Tegen Schotland ging hij rustig door met iedereen doelpunten te gunnen. De Bruyne verdeelt en heerst. Hij blijft een genot om naar te kijken. Indien Hazard terug fit is, vrezen wij wel voor de basisplaats van Mertens. 

Lukaku boven Batshuayi
Wij vinden Batshuayi ook een aangename kerel, maar laat er geen twijfel bestaan: Lukaku is de beste spits van de Rode Duivels. Na tien minuten bewees Lukaku al waarom hij de voorkeur moet krijgen op Batshuayi. In tegenstelling tot de aanvaller van Chelsea tegen San Marino maakte Lukaku zijn eerste kans tegen Schotland wel af. Als je 49 keer scoort voor België, hoeft je controle niet altijd perfect te zijn.

Te weinig tegenstand
De kwalificatie voor het EK staat nog niet voor honderd procent vast, maar zes matchen is het ticket nagenoeg binnen. Tijdens de kwalificatiewedstrijden was er opnieuw geen tegenstand voor de Belgen. Tot de zomer van 2020 zullen de Rode Duivels niet getest worden. Zelfs oefenmatchen tegen grote landen zijn niet de oplossing.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws