Vertonghen lacht en zucht: Ik had kunnen scoren, maar Thomas was gretiger

Vertonghen lacht en zucht: "Ik had kunnen scoren, maar Thomas was gretiger"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:40ma 09-09-2019 om 23:40

De Rode Duivels waren twee klassen te sterk voor Schotland, wat zich ook vertaalde naar het scorebord: 0-4. Veel scoren én de nul houden, dan is iedereen tevreden natuurlijk. Zeker Jan Vertonghen, die na enkele moeilijke weken bij Tottenham bewees dat hij het nog kan.

Vertonghen had zelfs raak kunnen treffen, ware het niet dat collega-verdediger Thomas Vermaelen de assist van Kevin De Bruyne binnenwerkte. Ook die andere mandekker, Toby Alderweireld, maakte een doelpunt. "Op die bal van Thomas had ik kunnen scoren, maar hij was iets gretiger", lacht Vertonghen bij Sporza. "Zij scoorden natuurlijk allebei in de eerste helft en ik pik ook graag mijn goaltje mee, maar vandaag ben ik blij dat zij dat konden doen."

Na de tegenvallende prestatie in San Marino antwoordden de Duivels op het veld. "Het was niet zozeer reageren", nuanceert Vertonghen. "Kijk, we hebben 0-4 gewonnen in San Marino, misschien had iedereen er iets meer van verwacht. Ik denk dat de tactiek duidelijk was, maar de uitvoering was minder", zet hij Roberto Martinez even uit de wind.

Dodelijk op de tegenaanval
Tegen Schotland liep het eigenlijk vlotter dan in San Marino. "Vandaag kregen we iets meer ruimte", verklaart Vertonghen. "Schotland wilde druk zetten en we konden er eigenlijk altijd onderuit spelen. Als we direct wilden spelen, was Romelu heel sterk. Het was een sterke wedstrijd van onze kant vandaag."

"Natuurlijk had Schotland wel een paar keer balbezit, maar dan hebben we goed verdedigd als ploeg. Schotland begon agressief, met het publiek erachter. Het was een beetje hun match van de laatste kans. Dat wisten we ook. Als je dan na tien minuten kan scoren, geeft dat een enorme mentale tik aan die gasten. We zijn ongelooflijk dodelijk op de counter. Ik denk dat iedereen met een ongelooflijk gevoel weer naar huis gaat."

Poll

Welke verdediger vond jij het best spelen?

(48 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws