De Bruyne is de beste op dat gebied: voorzetten geven en medemaats vinden

"De Bruyne is de beste op dat gebied: voorzetten geven en medemaats vinden"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 23:20ma 09-09-2019 om 23:20

Na een demonstratie van Kevin De Bruyne liepen de Rode Duivels over elf zielloze Schotten heen. De spelverdeler van Manchester City grossierde in gevaarlijke passes, wat hem uiteindelijk drie assists opleverde. Als extraatje voegde hij daar nog een doelpunt aan toe. Marc Degryse is in de wolken.

De analist zag De Bruyne in de rug van Romelu Lukaku acteren, terwijl hij normaal iets lager op het middenveld opgesteld staat. Maakt dat een verschil? "Het maakt hem niet uit", weerlegt Degryse bij VTM. "De Bruyne kan drie, vier posities spelen, maar nu staat hij wat hoger. Daardoor is hij bepalender in de doelpunten en de kansen. Kevin De Bruyne, dat is gewoon wereldklasse. Hij is de beste speler op dat gebied: voorzetten geven op maat en zijn medespelers vinden."

"Hij toonde bovendien dat hij ook vanop links kan spelen", gaat Degryse verder. Hij geeft zijn voorzetten blindelings, maar toch vindt hij doel. De eerste fases waren allemaal van rechts, daar zijn twee doelpunten uit gekomen. Maar die laatste fases waren dan weer vanop links. Hij voelt perfect aan wanneer hij die voorzet moet trappen en hoe hard. Het is dan maar aan de medemaats om te weten waar ze moeten lopen. Wat dat betreft is De Bruyne de beste speler ter wereld", eindigt zijn lofzang.

Poll

Is De Bruyne de beste spelverdeler ter wereld?

(706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws