VP Rapport: Een grote onderscheiding voor De Bruyne en drie keer een 5,5

VP Rapport: Een grote onderscheiding voor De Bruyne en drie keer een 5,5

09-09-2019 23:12 Laatste update: 10-09-2019 13:30
16

De Rode Duivels kenden maandag weinig problemen met Schotland. De Belgen haalden het met 0-4. Dat kwam vooral door een sterke Kevin De Bruyne. VoetbalPrimeur.be stuurt alle Rode Duivels op rapport.

Courtois – 7
Opnieuw hield Courtois de nul bij de nationale ploeg. Hij deed dat al voor de vijfde keer op rij. De doelman kende een al bij al rustige avond. Reageerde wel attent op de poging van Robertson.

Vertonghen – 6,5
Deed was hij moest doen, de Schotten afhouden. Gaf samen met de twee andere centrale verdedigers amper iets weg.

Alderweireld – 7
Alderweireld die scoort voor de Rode Duivels, dat gebeurt niet zo snel. In zijn vorige 93 caps deed hij dat 3 keer. Stond ook verdedigend zijn mannetje.

Vermaelen – 7
Vermaelen wordt een jaartje ouder, maar op zijn 33e staat de verdediger van Vissel Kobe er nog altijd.

Meunier – 5,5
We weten dat Meunier veel beter kan. Liet zich een paar keer in zijn rug pakken. Meunier flirtte ook met een uitsluiting toen hij zijn been nadat de bal al weg was richting zijn tegenstander stuurde.

Chadli – 6,5
Kreeg opnieuw de voorkeur op Carrasco. Dat was niet onterecht. Speelde degelijk.

Dendoncker – 5,5
Moest op het middenveld voor het evenwicht zorgen. Dat lukte niet altijd even goed. Witsel moet voorlopig nog niet vrezen voor zijn basisplaats.

Tielemans – 5,5
Speelde het ongelukkige partij. Kon zijn stempel niet drukken op de partij.

De Bruyne – 9
Bij Manchester City toonde De Bruyne al dat hij dat hij dit seizoen de goede vorm te pakken heeft. Tekende in de eerste helft voor drie assists en na de rust deed hij er nog een goaltje bij. Klasse.

Mertens – 7
Was van cruciaal belang bij de 0-1, maar leverde ook meer dan één bal in. Was voor de Belgishe counter een belangrijke schakel.

Lukaku – 7
Batshuayi miste zijn eerste kans tegen San Marino. Lukaku deed dat niet tegen Schotland en dat maakte het werk van de Belgen meteen een pak lichter. Tekende ook voor de assist van De Bruyne.

Welke scores geef jij de Belgen? Zet het in de comments.