Duitsland heeft weer lucht na zege bij Noord-Ierland, Laifis gaat Duivels achterna

09-09-2019 23:00 Laatste update: 23:35

Duitsland heeft Noord-Ierland de eerste nederlaag van de EK-kwalificatiereeks bezorgd. De geplaagde ploeg van Joachim Löw boekte in Belfast een zakelijke 0-2 overwinning, nadat er vrijdag met 2-4 verloren werd van het Nederlands elftal.

Duitsland heeft weer wat lucht door de overwinning op Noord-Ierland, nadat de paniek was losgebarsten na de nederlaag tegen Oranje. Gemakkelijk ging het echter niet. Het taaie Noord-Ierland beet goed van zich af en kreeg zelfs kansen om voor eigen publiek op voorsprong te komen. Duitsland had veel te danken aan Manuel Neuer, die Conor Washington na acht minuten spelen van 1-0 af wist te houden.

Duitsland herstelde zich, maar kreeg Noord-Ierland niet op de knieën. Dat gebeurde pas na rust, toen Marcel Halstenberg doelman Bailey Peacock-Farrell verschalkte met een wonderschot in de kruising. Noord-Ierland weigerde op te geven en knokte vol voor een punt. Het bleef spannend tot de blessuretijd, maar in extremis maakte Serge Gnabry de 0-2. Duitsland lost Noord-Ierland af als koploper van Groep C.

Overige wedstrijden
Rusland - Kazachstan 1-0
Door de zege blijft Rusland op drie punten hangen van de Rode Duivels.

Azerbeidzjan - Kroatië 1-1
Luka Modric scoorde al vroeg vanop de stip, maar in de tweede helft maakten de Azeri's verrassend gelijk. Zo pakten ze hun eerste punt in deze campagne. Bij de Kroaten bleven Matej Mitrovic (Club Brugge) en Lovre Kalinic (ex-KAA Gent) een hele match aan de bank gekluisterd.

San Marino - Cyprus 0-4
Bij Cyprus startte Konstantinos Laifis (Standard Luik) in de basis. Zijn land behaalde een even grote overwinning in de dwergstaat als de Rode Duivels.

Hongarije - Slowakije 1-2
Genkenaar Patrik Hrosovsky moest negentig minuten vanop de bank toekijken.

Letland - Noord-Macedonië 0-2
Slovenië - Israël 3-2